SGP    Lokaal    Tweede Kamer    Eerste Kamer    Eurofractie    Wetenschappelijk Instituut    SGP-jongeren

Dirk Bok

Raadslid
​0525-662337
dirk.bok@elburg.nl

Mijn naam is Dirk Bok. Ik woon in Doornspijk, aan de “achterkant” van het dorp en geniet bijna dagelijks van het uitzicht over weilanden en Veluwemeer. Mijn vrouw heet Gerrie en door ons huwelijk in 1995 ben ik vanuit de Bommelerwaard (net geen Brabant, maar wel met een zachte ‘g’) verhuisd naar de Veluwe. We kregen vier kinderen: Jan, Roeline, Marlijn en Elberdine.

Al jong was ik actief voor de SGP: als secretaris van studievereniging Rivierenland, als bestuurslid van de landelijke SGP-jongeren en als jongste lid van het provinciaal bestuur in Gelderland. In de gemeente Elburg ben ik commissielid voor ons lokale partijblad en voorzitter van de lokale afdeling geweest. Begin 2020 volgde ik Jan Polinder op als raadslid.

Naast mijn werk en het raadslidmaatschap ben ik bestuurslid van de bibliotheek Noord-Veluwe en beheer ik de websites van de EHBO en van Hart van Thornspic. eens per vijf weken ben ik ook de organist van weeksluiting in ” ‘t Hart”. Voor onze kerkelijke gemeente organiseer ik het maandelijkse zanguurtje en tot 2021 ook de jaarlijkse zendingsmarkt.

Als raadslid buig ik me over de ruimtelijke onderwerpen. Het is mooi om plannen van initiatiefnemers mogelijk te maken, soms wat aangescherpt. Ook is het goed om de belangen van de betrokkenen te wegen en als hun belangen onevenredig geschaad worden, een voorstel af te keuren. Die belangen wegen we met elkaar in de fractie.

De komende periode zal ik als God het wil opnieuw die onderwerpen behandelen. Ik zie er naar uit om een bijdrage te leveren aan thema’s als rentmeesterschap (breder dan “duurzaamheid”!) en woningbouw. De juiste balans tussen bouwen en bewaren, onze Bijbelse opdracht.