SGP    Lokaal    Tweede Kamer    Eerste Kamer    Eurofractie    Wetenschappelijk Instituut    SGP-jongeren

SGP Elburg onder de indruk van Techlab

Het Techlab, naast het Oostenlicht in Elburg, bestaat een jaar, dus dat gaf de fractie alle reden om langs te gaan en te kijken hoe het nu gaat met het techniekonderwijs in Elburg. Docent Barney Vrijhof gaf samen met twee collega’s een rondleiding door het prachtig ingerichte gebouw.

Het Techlab is er voor de middelbare en de basisschool. Alle 18 basisscholen uit Elburg en Oldebroek zijn aangesloten bij het Techlab en daar zijn ze trots op! Hier komen de leerlingen uit de hogere groepen van de basisscholen in aanraking met allerlei soorten techniek, zoals onder andere elektriciteit en bouwen en werken met een 3D-printer. Het sprak de SGP-fractie aan hoe er op een mooie en efficiënte manier een samenwerking tot stand is gekomen tussen het voortgezet onderwijs en de basisscholen.

De wereld verandert snel en de arbeidsmarkt vraagt om programmeurs, elektriciens en ander technisch personeel. In het Techlab komen de leerlingen al vroeg in aanraking met techniek en wordt de interesse gewekt. Hierin worden de leerkrachten van de basisscholen echt ondersteund, want uiteindelijk is het ook in het Techlab zo dat de leerlingen onder verantwoordelijkheid van de eigen leerkracht taken uitvoeren.

De enthousiaste coördinatoren zitten zeker niet stil. Momenteel wordt er gewerkt aan techniekboxen met materiaal die uitgeleend gaan worden aan basisscholen, zodat er ook in de klas interessante hulpmiddelen aanwezig zijn en de kinderen vanuit daar bezig kunnen zijn met techniek.
Kortom, een prachtig initiatief dat de steun vanuit de gemeente meer dan waard is gebleken!

Wij zijn benieuwd naar uw reactie/inspiratie! (zichtbaar na goedkeuring)