SGP    Lokaal    Tweede Kamer    Eerste Kamer    Eurofractie    Wetenschappelijk Instituut    SGP-jongeren

SGP op bezoek bij GlobalRize in het kader van Europese Verkiezingen

Op het Centrumplein in ’t Harde is de christelijke organisatie GlobalRize gevestigd. Zij zet zich via het internet in om mensen van over de hele wereld te bereiken met de Bijbel. Drie kandidaten voor SGP Europa namen dinsdagmiddag een kijkje in het GlobalRize Zendingshuis, dat alweer meer dan een half jaar geopend is.

Oprichter Marten Visser heet de SGP’ers hartelijk welkom. Hij legt uit hoe GlobalRize al tien jaar bezig is met de verspreiding van het Evangelie over de hele wereld, met name in landen en gebieden waar veel mensen nog onbereikt zijn met het Evangelie. Vaak zijn dat landen waar ook veel christenvervolging is. Twee Pakistaanse vrouwen vertellen hoe ze samen met hun gezin gevlucht zijn uit hun thuisland.

De opkomst van het internet en kunstmatige intelligentie bieden steeds meer mogelijkheden om mensen te bereiken. GlobalRize stelt dagelijkse leesplannen op en biedt cursussen aan om kennis te laten maken met het christelijk geloof. Wel ervaart de organisatie nog veel blokkades bij sociale media, doordat het algoritme sommige berichten minder vaak toont bij gebruikers. Om dit probleem te ondervangen, ziet de organisatie zich genoodzaakt om berichten te promoten als advertenties.

De SGP steunt het belangrijke werk van GlobalRize. Lourens van Bruchem (nr. 3 op de SGP-lijst): “We hebben vanmiddag indringend gesproken met mensen die vervolgd zijn om hun geloof. Als SGP vragen we hier continu aandacht voor in het Europees Parlement en dat zullen we ook blijven doen! We zijn daarom blij met de benoeming van een gezant geloofsvrijheid waarvoor we ons lang hebben ingezet.” Bert-Jan Ruissen vertegenwoordigt op dit moment de SGP in Brussel.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie/inspiratie! (zichtbaar na goedkeuring)