SGP    Lokaal    Tweede Kamer    Eerste Kamer    Eurofractie    Wetenschappelijk Instituut    SGP-jongeren

Op bezoek bij Prins Bouw

De gemeente Elburg wil de komende tien jaar zo’n 1.000 woningen bouwen. Onder meer via de Hokseberg op ’t Harde. Reden voor de SGP om bij Prins Bouw, de ontwikkelaar van het project, op bezoek te gaan.

Directeur Wim Prins ontving de Gelderse Statenleden Evert Mulder en Klaas Ruitenberg evenals de raadsleden Dirk Bok, Barthil van Deelen en Arjan Klein. Prins is de vierde generatie die het bedrijf leidt. In 2024 bestaat het 100 jaar. Prins: “We bouwen daar waar vraag is. Zo ook op de Hokseberg waar geïnteresseerden via de projectwebsite hun woonwensen konden aangeven en de voorkeur voor een type woning.” Hij constateert een groot verschil tussen het gemeentelijk beleid en de marktvraag. “We moeten 40 procent sociale huur en betaalbare koop bouwen en uit de aanvragen blijkt dat slechts twee procent behoefte aan sociale huur heeft.”

Het plan start met circa 70 woningen en een zorgcomplex van 60 woningen. “We hebben de buren nadrukkelijk betrokken. Het kost tijd maar levert veel op. We kregen extra grond aangeboden, hebben de plaats van enkele huizen gewijzigd en zichtlijnen aangepast.”

Het bezoek is getroffen door het overleg met de buurt en het parkeren op plaatsen die met groen zijn ingepakt: de groen opbergkoffers voor auto’s. Veel wadi’s met beplanting voor vogels en insecten. Geen hekwerk en schuttingen, maar groene afscheidingen. Volgens Prins staan in Elburg en wijde omgeving talloze projecten op het programma en kan het bedrijf zeker 20 jaar vooruit.

<p>Evert Mulder, Wim Prins, Arjan Klein, Barthil van Deelen en Klaas Ruitenberg.</p>
V.l.n.r. Evert Mulder, Wim Prins, Arjan Klein, Barthil van Deelen en Klaas Ruitenberg

Wij zijn benieuwd naar uw reactie/inspiratie! (zichtbaar na goedkeuring)