SGP    Lokaal    Tweede Kamer    Eerste Kamer    Eurofractie    Wetenschappelijk Instituut    SGP-jongeren

Vooruit met Kruismaten!

Wij willen verbetering in de bereikbaarheid van industrieterrein Kruismaten en hebben het college van Burgemeester & Wethouders daarom gevraagd om het langverwachte rapport, waarin nieuwe ontsluitingsmogelijkheden van Kruismaten nader beschreven zijn.

In juli 2017 vroeg de volledige gemeenteraad aan het college om verbetering van de bereikbaarheid van Kruismaten te onderzoeken. Dat industrieterrein is al wat ouder en leek, in vergelijking met Broeklanden, in een vergeten hoekje te belanden. Voldoende reden om daar actie op te ondernemen. Het onderzoeksrapport is er nog steeds niet. Wel meldde het college in juli 2019 een concept-rapport te hebben. Er was meer informatie nodig, volgens het college, om een goed gesprek te hebben over de mogelijkheden.

De SGP wil niet langer wachten. Raadslid Dirk Bok is naar eigen zeggen “best een geduldig mens”, maar drie jaar voor uitvoeren van een onderzoek, het presenteren van een rapport en het maken van een goed onderbouwd voorstel vindt hij te lang: “Natuurlijk heeft goed onderzoek tijd nodig, maar die tijd hebben we nu echt wel gehad. We willen nu vooruit met Kruismaten. De ondernemers daar hebben lang genoeg gewacht op verbetering.”

Bok verwacht dat het college snel komt met het concept-rapport, zodat de raad dat kan inzien. Vervolgens is het aan het college om met een voorstel te komen. Hij wil niet op de stoel van de bestuurders gaan zitten: “Wij stellen de kaders voor het college en beoordelen hun voorstellen. Dat houden we graag zo. We hebben niet de illusie dat we de expertise die voor een goed plan nodig is, zelf hebben.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie/inspiratie! (zichtbaar na goedkeuring)