SGP    Lokaal    Tweede Kamer    Eerste Kamer    Eurofractie    Wetenschappelijk Instituut    SGP-jongeren

Nieuwsbrief 2021-2

Anders dan anders…

Jan Krooneman

Het zal geen verrassing zijn: de verkiezingen komen er aan. Er zijn verschillende acties op touw gezet, van de landelijke Studio SGP tot het lokaal plaatsen van verkiezingsborden. Deze nieuwsbrief is daarom anders dan anders: hij staat in het teken van de landelijke verkiezingen. Want ook het resultaat daarvan heeft lokaal gevolgen. Immers: als het in Den Haag regent, druppelt het in Elburg…

Hebt u de kerkdienst in het kader van de verkiezingen al in uw agenda staan? Deze wordt op D.V. 11 maart vanaf 19:00 gehouden in de (Hersteld) Hervormde Kerk in Doornspijk, Zuiderzeestraatweg 104 en is online te volgen via Kerkdienst Gemist. In deze dienst gaat student J. Beens (ons oud-raadslid) voor. Goed om onze afhankelijkheid van God ook bij de verkiezingen te beseffen.

Namens onze fractie veel leesplezier gewenst. En: doorsturen mag, graag zelfs!

Hebt u vragen over onderwerpen in deze nieuwsbrief of ziet u dingen die beter kunnen in de gemeente? Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Verkiezingsacties jongeren

Barthil van Deelen (SGP-jongeren Elburg/Oldebroek)

Bij deze verkiezingen zijn we ook als jongeren actief. We flyeren en zorgen op andere manieren dat we in de “echte wereld” zichtbaar zijn. Daarnaast zijn we gestart met een lokale variant van de landelijke uitzendingen: “Studio SGP Eburg/Oldebroek“. Tot de verkiezingen hebben we iedere woensdagavond om 19:30 een uitzending. Behalve op biddag, die uitzending is verplaatst.

De eerste keer sprak ik met raadslid Dirk Bok over zijn werk. Samen met Joël Jansen op z’n scooter ging ik daarna op bezoek bij de BOA’s in Oldebroek. In de tweede aflevering gingen we flyeren in Elburg en daarna ging Joël op zijn scooter langs in Wezep, samen met Tom de Nooijer van SGP Oldebroek. Ze bezochten samen de ondernemers op het Meidoornplein, die de laatste tijd veel last hebben gehad van hangjongeren en getroffen zijn door de coronamaatregelen.

Wij willen ons inzetten voor een hoopvolle toekomst. Met onze flyeracties, Studio SGP Elburg/Oldebroek en het Veluws verkiezingsdebat (zie hieronder) dragen wij ons steentje bij. Onze activiteiten staan ook op sgpelburg.nl/agenda. Kijk voor meer informatie over de landelijke campagne van de SGP-jongeren bij de links onderaan deze nieuwsbrief.

Veluws verkiezingsdebat

Dirk Bok

Op dinsdagavond 9 maart vindt het Veluws Verkiezingsdebat plaats! Drie lijstkandidaten van de Veluwe gaan in gesprek over belangrijke thema’s van de regio: landbouw, woningbouw en bereikbaarheid. Dit zijn thema’s die landelijk besproken worden, maar de mensen op de Veluwe zullen raken. Benieuwd wat verschillende partijen hierover te zeggen hebben?

Aan het verkiezingsdebat doen Veluwse kandidaten mee van SGP, de BoerBurgerBeweging (BBB) en Partij voor de Dieren (PvdD). Voor de SGP is Chris Stoffer uit Elspeet aanwezig, Tweede-Kamerlid en voormalig fractievoorzitter in onze buurgemeente Nunspeet.

Kijk 9 maart vanaf 19:30 mee via de livestream op het YouTube kanaal van SGP-jongeren!

Leestips

Meld uw eigen leestip bij Dirk Bok

Dit is een uitgave van de SGP-gemeenteraadsfractie van Elburg, die u ontvangt omdat u lid of donateur bent.
Wilt u zich afmelden? Klik hier.